Na Cvjetnu nedjelju, dana 24. ožujka 2013., predsjednik i dopredsjednik Udruge kotorvaroških Hrvata Marko Bilobrk i Zoran Piličić te fra Stipo Karajica, župnik župe Sv. Marije Anđeoske iz S. Sopnice nazočili su svetoj misi u crkvi župe Predragocjene krvi Isusove u Kozari Boku.

 

     Povod tome bilo je posvećenje drvenog križa koji je crkvi darovan od strane člana Upravnog odbora Udruge kotorvaroških Hrvata Marijana Miškića. Veliki drveni križ s razapetim Isusom u naravnoj veličini djelo je ruku Marijana Miškića, koji je u ovu veličanstvenu sakralnu umjetninu unio sve svoje znanje i umijeće tankoćutnog i senzibilnog umjetničkog rada i stvaranja u drvetu. To nije prvi takav rad i dar Marijana Miškića, koji je poznat po svome samoukom stvaralaštvu i kreativnom radu s drvetom u kojemu prevladavaju sakralni motivi.

     Svetoj misi i posvećenju križa nazočilo je nekoliko stotina vjernika župe Prdragocjene krvi Isusove u Kozari Boku, koji su na taj način izrazili zahvalu velikodušnoj i nesebičnoj gesti Marijana Miškića i njegove obitelji.

Prijava

Udruga kotorvaroških hrvata
IBAN: HR0624840081135015477

Go to top