Jakšić, 19. veljača 2018. Agata i Petar Zeba iz Zabrđa su u subotu, 17. veljače 2018.  proslavili jednu prekrasnu obljetnicu – 65 godina bračnog zajedništva i nakon toliko godina pred Bogom i obitelji potvrdili svoju uzajamnu ljubav i poštivanje. Misno slavlje i molitvu na nakanu slavljenika Zeba, okupljenih članova obitelji, prijatelja i susjeda u župnoj crkvi Svete Barbare u Jakšiću kod Požege predvodio je mjesni župnik vlč. Tihomir Bilešić.

Petar, zvani Perica je iz Zabrđa, rođen 23. listopada 1929., a Agata, rođena Stipić je iz Kotorišća, rođena 17. studenoga 1932., vjenčali su se 08. veljače 1953. godine u župnoj crkvi Rođenja B. D. Marije u Kotor Varošu, pred vjenčateljem i župnikom fra Čedom Čondrićem i vjenčanim kumovima Markom Topalovićem i Franjom Kavedžijom. Petar, od milja zvani Perica je svoj radni vijek većinom proveo u inozemstvu u Austriji, kao i većina Hrvata kotorvaroške doline, radeći teške poslove, a Agata kao domaćica se ponajviše brinula o odgoju i rastu njihovih šestero djece. Supružnici i slavljenici Zeba su u braku rodili šestero djece: sinove Marka, Stipu, Ivana, kćeri Maru, Lucu i Jelicu, od kojih danas imaju petnaestero unučadi i sedmero praunučadi i koji su im najveći ponos i bogatstvo.

Njihova zajednička ljubav duga više od šest desetljeća uspjela je nadjačati sve nedaće s kojima su se tijekom ne baš jednostavnog života susretali i u svemu tome su pokazali koliko je važno razumijevanje, sloga i zajedništvo.           

Nakon misnog slavlja i zajedničkog fotografiranja, slavljenicima su njihova djeca, koja su se potrudila i sva okupila za ovo prigodno slavlje svojih roditelja iz raznih država Evrope, gdje oni danas žive i rade, organizirali u obližnjem restoranu Zlatni lug veliku i veselu proslavu i druženje u čast njihove bračne obljetnice i tako im uz prigodne darove od srca zahvalili za ljubav i pažnju koju su kao roditelji mogli dati i posvjedočiti u životu i poželjeli im još puno zdravlja i radosti u daljnjem življenju. Slavljenicima iskrene čestitke na proslavi ovoga, više od dijamantnog jubileja.

                                                                                                                                        Nikolina Zeba

 

 

Prijava

Udruga kotorvaroških hrvata
IBAN: HR0624840081135015477

Go to top