U subotu, 14. travnja 2018. u Stuttgartu je, u organizaciji Udruge kotorvaroških Hrvata iz Stuttgarta, održana tradicionalna Kotorvaroška večer pod sloganom „Nema raja bez rodnog kraja“. Bilo je to dosada najveće okupljanje Hrvata iz kotorvaroške doline i njihovih prijatelja na kojoj je nazočilo oko 2000 Hrvata iz Njemačke, Austrije, Švicarske, Hrvatske i ostalih krajeva u kojima žive i rade raseljeni Hrvati. Okupljanje je humanitarnog karaktere i novac prikupljen na taj način služi za pomoć potrebitima.

Uz brojne goste i uzvanike, među kojima je bio i biskup banjolučki mons. Franjo Komarica, okupljanju je nazočio i član upravnog odbora bratske Udruge kotorvaroških Hrvata iz Zagreba i pomoćnik ministra obrane RH Zoran Piličić. On je u svome pozdravnom govoru prenio pozdrave svim okupljenim Hrvatima i pozvao ih da ne zaborave svoj zavičaj i svoja djedovska ognjišta. Poručio im je da sačuvaju duh i tradiciju svojih predaka te da na tome putu ne posustaju i ne predaju se kao što to nisu učinili i u najteža vremena Domovinskog rata, kada su Hrvati kotorvaroške doline podnijeli veliku žrtvu u borbi za očuvanje hrvatskog bića.

Takvu poruku je u svome govoru prenio i biskup Komarica, koji je naznačio da su kotorvaroški Hrvati svijetli primjer kako se čuva tradicija i ljubav prema rodnom kraju.

Druženje se nastavilo i u nedjelju, 15. travnja 2018. na svetoj misi u crkvi St. Hedwig, koju je predslavio biskup Franjo Komarica.

 

Prijava

Udruga kotorvaroških hrvata
IBAN: HR0624840081135015477

Go to top