stipo

U nadi u uskrsnuće mrtvih javljamo župljanima, rodbini, prijateljima i znancima vijest da je nakon kraće i teške bolesti u bolnici u Zagrebu u utorak, 09. siječnja 2018. godine umro PETAR VIDIĆ, iz Zabrđa. Ispraćaj i ukop dragog nam pokojnika bio je u petak, 12. siječnja 2018. na groblju Markovo Polje, a misa zadušnica je slavljena istog dana u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Prečkom kod Zagreba.

Sinu Josipu, kćerima Anđi, Ivki, Jeli i Mirjani s obiteljima, unučadi i praunučadi kršćanska sućut, a pokojnom Petru vječni smiraj kod nebeskog Oca.    

Petak, 12 Siječanj 2018 19:09
stipo

Unatoč često opravdanoj ljutnji i osjećaju nepravde, Hrvati moraju prednjačiti u stvaranju pomirbe. Bez žestokih izjava i jeftinog populizma, jasno artikuliranom strategijom moraju mijenjati i sebe i svoje društvo. Sadašnje je kontaminirano vlastitim podjelama i mržnjom. U takvoj zaslijepljenosti presuđuju sebi, pripisuju si krivnju i onda kada Haag i mnogi drugi to ne čine. Mazohizam?! Da! On će se izliječiti onda kada budu uživali u vlastitim pobjedama nad haaškim i svim drugim nepravdama. (J. Pavković, Večernji list, 12.12.2017.)

Ponedjeljak, 18 Prosinac 2017 21:05
Kotorvarošanin i susjed

Iza nas je obilježavanje tužne 25. obljetnice Egzodusa i Kalvarije Hrvata vjernika iz kotorvaroške doline. Na današnji dan 17.10.1992. se to dogodilo i to stvarno, smišljeno, planirano od krvnika i progonitelja koji na sve načine i danas preko domaćih Hrvata sve čine da se Hrvati ne (s)vraćaju i ne (s)vrate u zavičaj, ne spominju se tužnih obljetnica. Ovih dana, posebno u nedjelju baš takvih se domaći Hrvati, pogotovo dijaspora, a i oni koji ostaše živjeti i čuvati našu baštinu, uplašiše i nađoše subjektivne, pa i jeftine razloge da ne dođu, ne pomole se i ne zahvale žrtvama i ubijenima 548 + 174 koji bez straha dadoše svoje najvrijednije - život - za tvoju i moju slobodu. Ako ti je savjest mirna, ostani i ubuduće tako miran, bešćutan i spokojan. Tebi živom opomena, a našima pokojnima: "VOLJENI NIKADA NE UMIRU, JER ŽIVE ONI KOJI IH VOLE"?!     

Utorak, 31 Listopad 2017 16:38
Kotorvarošanin

Prošli tjedan je u Bjelovaru od posljedica moždanog udara umro kotorvarošanin, iz Čepka Mato (Antin) Piličić u 80. godini života. Zajedno sa suprugom Lucijom, rođ. Zeba je zadnje godine života živio u dosta skromnim/bijednim uvjetima, te tako umro i ispraćen na groblje Gornje Plavnice kod Bjelovara. Ukopne i druge troškove supruzi Luciji su pomogli podmiriti svojim novčanim prilozima: Marko Bjelobrk Capo, Ivan Klarić, Marko Julardžija Kačar, Igor Bilobrk, Marko Bilobrk, Ilija Lukić Čerčo, Zlatan Kljajić, Ivica Grgić Grga, fra Tonio Vučemilović, fra Stipo Karajica i Zvonko Marić None. Ovdje spomenutima od srca Hvala, a pokojnom Mati vječni smiraj kod nebeskog Oca!

 

Subota, 25 Veljača 2017 23:16
stipo

MATO (Anto) PILIČIĆ (1937–2017)
 

Preminuo u bolnici u Bjelovaru nakon kraće i teške bolesti, u četvrtak 23. veljače 2017. god. u 80. godini života. Ispraćaj, ukop i misa zadušnica pokojnika bit će u petak, 24. veljače 2017. godine u 12.30 sati na groblju Gornje Plavnice kod Bjelovara.
Ožalošćeni: supruga Lucija, braća Juro, Anto, Luka, sestre Ljubica, Mara s obiteljima i s. Renata (Jela), te ostala mnogobrojna rodbina i prijatelji.
 
                                                                              POČIVAO U MIRU BOŽJEM! 

fra Zoran Mandić,
fra Juro Tokalić,

Četvrtak, 23 Veljača 2017 16:57
Organizacijski Odbor

Ulaznice za dobrotvorni koncert Miroslava Škore (14.08.) i Ivana Zaka (15.08.) u Sokolinama se mogu nabaviti u Župnim uredima Kotor Varoš, Sokoline, Vrbanjci i Sesvetska Sopnica/Zagreb i Udruzi Kotorvaroških Hrvata - Zagreb, u Welsu - Zlatko Marković, u Villachu i Klagenfurtu - Dragan Milišić, u Kapfenbergu - Jako Jelušić, u Zagrebu - Pero Julardžija i Mile Kuzek.

Za Hrvate koji stalno žive u zavičaju i djecu ulaz će biti besplatan.

Utorak, 02 Kolovoz 2016 06:02
Sokoline

 

Ponedjeljak, 07 Ožujak 2016 11:03
Prijajatelj Kotorvaroški

Dragi Kotovarošani,

Ne mogu prepustiti zaboravu da sam bio na Vašem lijepo organiziranom godišnjem druženju u Zagrebu. Čitam i na ovoj stranici da ste smogli snage i ove godine svojim naporima i prilozima od sponzora pokriti troškove održavanja susreta. Lijep ih je broj i znamenita imena. neka ih Bog nagradi. Dao sam svoj skromni prilog. ali ću ubuduće nastojati i više, pogotovo je dirljivo da ste htjeli pomoći mom rodnom kraju Jajcu. Hvala i na tome.

Mi iz JC vam moramo na lijepom danu i daru. Pozdrav i hvala organizatorima na pozivu i dragim prijateljima iz Kotor Varoši na ustrajnosti održavanja ovakvih susreta, kako u Hrvatskoj, tako u Austrji, Njemačkoj, Švicarskoj i rodnom kraju!

Nedjelja, 19 Srpanj 2015 18:12
Sudionik na susretu

Svaka čast na lijepo organiziranom Kotorvaroškom susretu. Bila sam na misi i javni poziv za kasnijim pridruživanjem me učinio toplim i pozivajućim da nimalo nisam zažalila vrijeme, a ni svoj skromni prilog za takvo(a) druženja. Nastavite i dalje i stvarno ste jaki i dobri. Čitam ovu stranicu i želim je pohvaliti, a ovaj put veliko hvala i čast ovim imenovanima Kotorvaroškim sponzorima i podupirateljima. Neka Vas Bog u daljnjem životu nagradi višestrukom nagradom. Lijep Vam Pozdrav iz okolice Zagreba.  

Srijeda, 15 Srpanj 2015 15:52
Kotorvarošanin

Čestitam vodstvu i članovima Udruge Kotorvaroških Hrvata koji se unatoč svim poteškoćama i dalje okupljaju i tako se bore za očuvanje sveukupne baštine našega zavičaja, kako u Hrvatskoj, tako i diljem svijeta. Čestitam, samo naprijed i ne dajte se smesti raznim propuh vjetrima! 

Lijep i srdačan pozdrav raseljenim Kotorvarošanima, posebno našim franjevcima i njihovom stadu koji ostadoše u zavičaju Kotor Varošu. 

Srijeda, 18 Ožujak 2015 16:46
Odbor za obnovu župe Sokoline

Sokoline:  27. veljače 2015. godine
Na inicijativu Odbora za obnovu Sokolina te uz dobru suradnju sa župnikom župe Sokoline fra. Markom Bandalom dogovorena je sanacija krovišta župne kuće koja se odnosi na limarske radove zaštite krovnih vijenaca te opsava iznad sakristije. Izvođenje radova je povjereno renomiranom obrtu kotorvaroškog sina Petru Kovačiću LIM-ING. Radovi će započeti čim vremenski uvjeti dozvole. Članovi odbora su obišli župnu crkvu i župnu kuću na kojima predstoje veliki zahvati da bi se priveli svrhi. Članovi odbora su posebnu pozornost skrenuli na elektroinstalaterske radove u župnoj crkvi obzirom da je riješena niskonaponska mreža te je nužno čim prije riješiti unutarnje instalacije i zatražiti priključak.Pokrenuta je i inicijativa za nabavku klupa u crkvi obzirom da je u tijeku postupak nabavke klupa u župnoj crkvi u Kotor Varošu. Ćlanovi odbora obišli su i gradilište izgradnje obiteljske kuće u Sokolinama izrazivši nadu u skori proljetni početak izgradnje jos tri kuće u Sokolinama.

 

Nedjelja, 01 Ožujak 2015 10:16
Ćiro

Četvrtak, 26 Veljača 2015 11:11
Odbor za obnovu župe Sokoline

 

Spisak domaćina iz Sokolina koji su platili prilog za održavanje groblja

1.Ivica Peula

2.Vlado Zeba

3.Petar Matijević

4.Drago Zeba

5.Miroslav Zeba

6.Mato Zeba

7.Marko Bilobrk

8.Markica Zeba

9.Ilija Kljajić (POP)

10.Veseljko Grgić

11.Marko Grgić (Brka)

12.Anto Grgić

13.Stipo Grgić (Franjin)

14.Pero Kalauz

15.Mato Grgić (Kaćurin)

16.Jakov Zeba (Palestinac)

17.Ivica Grdić (Dulin)

18.Marko Matijević (Biskup)

19.Ile Matijević

20.Milan Kalauz

21.Vlado Brkić (Vladika)

22.Luka Matijević

23.Stipo Lovrenović (Mika)

24.Pero Lovrenović (Pavin)

25.Kata Grgić (Markićeva)

26.Ivica Lovrenović (Pilin)

27.Bosa Rister (Dukina)

28.Ilija Zeba (Trivin)

29.Ružica Matijević (Draginca)

30.Tomislav Peula

31.Robert Grgić

32.Ivo Bjelobrk

33.Lovren Lovrenović (Jakin)

Srijeda, 01 Listopad 2014 11:31
Odbor za obnovu župe Sokoline

OBAVIJEST

Ovim putem obavještavamo domaćine župe Sokoline i svekoliku javnost da ODBOR ZA OBNOVU ŽUPE SOKOLINE koji je formiran na inicijativu grupe građana u Sokolinama dana 15. Kolovoza 2014 godine obavlja svoju misiju praćenja pomaganja i koordinacije aktivnosti vezane za obnovu župe Sokoline.

 

Srijeda, 01 Listopad 2014 11:30
Čepakhr

Sve ovisi o Sokoljanima i Kotorvarošanima.

Srijeda, 05 Ožujak 2014 08:05
Urednici knjige Hrvati u Kotor Varošu

HVALA Kotorvarošanima i njihovim prijateljima na potpori i sugestijama na knjizi "HRVATI U KOTOR VAROŠU". Njezina pojava nas je međusobno zbližila. To najbolje potvrđuju dosada organizirani susreti:Kotor Varoš, Wels, Zagreb, Villach, Göppingen, Stuttgart. Uskoro smo zajedno i u požeškoj dolini, točnije u Kutjevu. Ostanimo i dalje uz njezinu poruku, a ona poziva na vjernost našim višestoljetnim vrijednostima - vjera, obitelj, zavičaj i naši pokojni, i onda kad smo daleko. Knjiga se može nabaviti u: Župnom uredu Kotor Varoš, Franjevačkom samostanu Jajce, Udruzi Kotorvaroških Hrvata Zagreb, Hrvatskom domu Wels, Župi Sv. Marije Anđeoske - Sesvetska Sopnica, Župi Kozari Bok - Zagreb, zatim kod Dragana Milišića i Ive Lukića (Čivija) - Villach, kod Mate Ivića - Balgach, kod Jake Jelušića - Kapfenberg, kod Mile Kuzeka - Dugo Selo/Zagreb, kod Ilije Pranjkovića (Miko) - München, Ive Karajice (Čiki) - Graz, kod Jakova Markovića - Zagreb i kod Ante Pezerovića i Luke Piličića - Stuttgart.      

Ponedjeljak, 10 Ožujak 2014 22:18
Soko

Što će biti sa župom Sokoline?

Srijeda, 05 Ožujak 2014 07:59
Admin
Dobrodošli u knjigu gostiju Udruge kotorvaroških Hrvata
Ponedjeljak, 25 Studeni 2013 16:55
Powered by JoomVita VitaBook

Prijava

Udruga kotorvaroških hrvata
IBAN: HR0624840081135015477

Go to top