NOĆ KOJA ĆE SE PAMTITI: U Filderstadtu na Kotorvaroškoj večeri okupilo se oko 1.500 ljudi

U subotu je u Filderstadtu u organizaciji Udruge Kotorvaroških Hrvata Stuttgart i Baden-Württemberg, održana 6. Kotorvaroška večer koja je okupila oko 1.500 Hrvata i njihovih prijatelja iz Stuttgarta, Filderstadta i okolice.

Kroz program večeri vodio je Marko Vidović, a među ostalim goste su pozdravili predsjednik Udruge Luka Piličić i generalni konzul Hrvatske u Banjoj Luci Zoran Piličić, u ime generalnog konzulata RH u Stuttgartu konzulica Biserka Lukan i u ime Hrvatske kulturne zajednice Stuttgart Ante Prusina, predsjednik HKZ Stuttgart.

Umirovljeni svećenik Banjolučke biskupije, vlč. Adolf Višaticki na Kotorvaroškoj večeri po prvi puta predstavio je svoju knjigu “Stradanje župe Vrbanjci i kotorvaroškog kraja u ratu 1992.- 1995.”.


Ženska klapa iz Stuttgarta Filiae Croatiae / Foto: Fenix (J.Trieb)

U glazbenom programu nastupila je glazbena skupina Begini, glazbenik Željko Jurić i ženska klapa iz Stuttgarta Filiae Croatiae, a u kulturnom dijelu programa KUD Krešimir Bad Cannstatt koji je taj dan nastupio na 29. hrvatski folklornom festivalu u Heusenstammu kod Offenbacha na Majni, ali su se odmah nakon toga vratili u Filderstadt kako bi nastupili na Kotorvaroškoj večeri.

Kako je Fenix-magazin.de već ranije pisao, udruga ima podršku i hrvatskih nogometnih reprezentativca Matea Kovačića Joška Gvardiola i Borne Sose.

– Nogometaši su darovati svoje dresove za tombolu, a prihod od toga će ići u humanitarne svrhe, rekao je Luka Piličić.

Medijski pokrovitelji ovogodišnje Kotorvaroške večeri bili su Fenix-magazin.de, Večernji list, Facebook stranica Hrvati Stuttgart, a po prvi put je ovo okupljanje pratila i TV ekipa HRT-a koja je snimila prilog o Kotorvaroškoj večeri.