VELIKI INTERES HRVATA IZ STUTTGARTA I OKOLICE: Na Kotorvarošku večer dolazi poseban gost – evo o kome je riječ

U subotu, 22. travnja, u Filderstadtu će se održati 6. Kotorvaroška večer u organizaciji Udruge Kotorvaroških Hrvata Stuttgart i Baden-Württemberg.

Na večeri u dvorani sportskog centra Rundsporthalle (Dombasler Str. 10, 70794 Filderstadt) nastupit će glazbena skupina Begini, glazbenik Željko Jurić i ženska klapa iz Stuttgarta Filiae Croatiae, a u kulturnom dijelu programa KUD Krešimir Bad Cannstatt.

Poznato je kako svake godine Kotorvarošani iz Stuttgarta u goste pozovu nekog posebnog gosta, a ove godine će im u goste doći umirovljeni svećenik Banjolučke biskupije, vlč. Adolf Višaticki koji će na Kotorvaroškoj večeri po prvi puta predstaviti svoju knjigu “Stradanje župe Vrbanjci i kotorvaroškog kraja u ratu 1992.- 1995.”.

Zanimljivo je spomenuti kako je vlč Adolf Višaticki jedan od četvorice svećenika iz iste obitelji, uz vlč. Franju, vlč. Karla i pok. vlč. Kazimira, što je jedinstven slučaj u povijesti Banjolučke biskupije.

Udruga Kotorvaroških Hrvata djeluje samo humanitarno i sav prihod ide isključivo u humanitarne svrhe, a njihova transparentnost je nagnala mnoge sponzore koji su odučili biti podrška njihovom radu.

– Ove je godine oko 70 sponzora iskazalo svoju podršku i povjerenje udruzi, a Kotorvarošani su im jako zahvalni na prepoznavanju njihovog rada i to im daje motivaciju, rekao je Luka Piličić, predsjednik Udruge.

Piličić kaže kako je cilj udruge prilagoditi cijene hrane, pića, ali i ulaznica i obiteljima s nižim primanjima. Uz to, gosti će biti počašćeni pićem, a djeca pokojim slatkišem.

Udruga ima podršku i hrvatskog nogometnog reprezentativca Matea Kovačića, ali i drugih njegovih suigrača o čemu će udruga uskoro izvijestiti.

– Nogometaši će donirati svoj dres za tombolu, a prihod od toga će ići u humanitarne svrhe. U prva tri dana naručeno je više od 1.000 ulaznica pa i to govori koliki interes vlada za Kotorvaroškom večeri, a zbog toga smmo iznimno ponosni, rekao je Luka Piličić.

Medijski pokrovitelji ovog zanimljivog događaja su Fenix-magazin.de, Večernji list, Facebook stranica Hrvati Stuttgart, a po prvi put će večer pratiti i TV ekipa HRT-a koja će snimiti prilog o Kotorvaroškoj večeri.